Forum Wrocław

Pełna wersja: Praca za granicą
Aktualnie przeglądasz uproszczoną wersję forum. Kliknij tutaj, by zobaczyć wersję z pełnym formatowaniem.
Plusy i minusy takie pracy na obczyźnie. Zdecydowalibyście się pojechac za chlebem gdzieś na drugi koniec Europy??
Gdybym nie miała tutaj powinności względem rodziny to tak! Mam taki zawód, że znajdę pracę wszędzie!
Teraz jest dośc łatwo przemieszczac się na szczęście, więc pojechałabym, bo mozna by było na święta czy urlop do Polski przyjeżdżac
Minusy- rodzina daleko, często brak zrozumienia przez pracodawców(jeśli chodzi o święta), brak [pomocy ze strony innych polaków
Plusy-na pewno da się zarobić tyle,że można się samemu utrzymać a i jeszcze rodzinie w Polsce coś podsyłać.
Największy minus pracy za granicą - bliscy.
Największy plus - zdecydowanie perspektywa większych zarobków. No, i jeżeli ktoś chce uciec od przeszłośći, to sama możliwość opuszczenia kraju i odcięcia się od sytuacji. Oczko
Po sesji zamierzam zająć się rozsyłaniem cv do różnych hoteli, restauracji, mam też konto na jakiejś stronie au pair. Może coś z tego wyjdzie i zarobię coś w wakacje. Uśmiech
Mi, dobrze robisz. Im wcześniej ,tym lepiej. Nigdy nie wysyłaj na ostatnią chwilę, bo istnieje male prawdopodobiensto, że ktoś się odezwie. Ja zaczełam wysyłać w czerwcu, w trakcie sesji (wiadomo, wszystko jest lepsze od nauki) i firmy odzywały się do mnie dopiero we wrzesniu, kiedy nie opłacało mi się juz wyjeżdżać - wiadomo, za miesiąc znów studia. Dobrą taktykę obrałaś. Oczko
nie boicie się jechac tak w ciemno, na słowo?
Ciekawa oferta pracy w Niemczech: http://prestige24h.pl/
Przekierowanie