Forum Wrocław
Mosty i kładki - Wersja do druku

+- Forum Wrocław (http://www.forumwroclaw.com.pl)
+-- Dział: Wrocław (/forum-1.html)
+--- Dział: Atrakcje turystyczne (/forum-2.html)
+--- Wątek: Mosty i kładki (/thread-15.html)

Strony: 1 2

RE: Mosty i kładki - peggybr0wn - 01-14-2013 07:44 PM

A propos Amsterdamu, sprawdziłam na boku ile tam jest mostów i stwierdzam, że te 400 "kładek" u nas wchodzi jak najbardziej w rachubę. W prawdzie to o wiele większe miasto od naszego i mają tam ok. 2 tysięcy mostów, ale i tak przeskalowywując to na mapę Wrocławia, może rzeczywiście się okazać, że źródła nie kłamały. :O

RE: Mosty i kładki - GallAnonim - 01-14-2013 07:51 PM

Wydaje mi się,że będzie trzeba zorganizować ogólnoforumową akcję liczenia mostów Oczko Nikt nie będzie miał żadnych wątpliwości.

RE: Mosty i kładki - Relos - 08-28-2013 01:29 PM

Macie racje, że Wrocław jest niesamowity i można go śmiało nazwać Wenecją północy. Ostatnio bardzo polubiłem bieganie i nawet przygotowuje się do maratonu, w związku z tym często wieczorami przemierzam nawet do 25 kilometrów. Wieczorem kiedy całe miasto jest oświetlone wygląda fantastycznie. Szczególnie od strony uniwersytetu i mostu uniwersyteckiego. Sama przyjemność i prawie wcale nie czuję przebiegniętych kilometrów. Niech żałują ci, co nigdy nie byli we Wrocławiu!!!

RE: Mosty i kładki - qierowniq - 09-19-2013 04:41 PM

Wrocław rzeczywiście w wielu miejscach jest ładny, ma swój klimat i naprawdę ciekawą architekturę.