Forum Wrocław
Zajęcia pozalekcyjne - Wersja do druku

+- Forum Wrocław (http://www.forumwroclaw.com.pl)
+-- Dział: Wrocław (/forum-1.html)
+--- Dział: Szkolnictwo (/forum-7.html)
+--- Wątek: Zajęcia pozalekcyjne (/thread-78.html)

Zajęcia pozalekcyjne - Kontrolka - 01-10-2013 08:44 PM

Jakie są ciekawe zajęcia pozalekcyjne dla nastolatków? Co polecacie?

RE: Zajęcia pozalekcyjne - Dębacka - 01-11-2013 04:39 PM

A młodzież ma jakieś zainteresowania? Bo jeśli nie, to można znaleźc ciekawe takie z.. prac ręcznych, tak bym to nazwała... decoupage i różne takie podobne, artystyczno plastyczne...

RE: Zajęcia pozalekcyjne - GallAnonim - 01-14-2013 08:15 PM

Dokładnie,najlepiej porozmawiac z dzieckiem,co je najbardziej interesuje i wtedy orientować się co organizuje szkoła a w co można zainwestowaćUśmiech

RE: Zajęcia pozalekcyjne - KsiezycowyKrolik - 01-14-2013 08:30 PM

Zdecydowanie jakiś sport! Moim zdaniem wcale nie trzeba zmuszać dziecka do aktywności fizycznej, ale jeśli wyśle się je na pare różnych treningów, to samo oceni co mu się bardziej podobalo i z pewnością będzie to jego wolny wybór, jeśli już się przekona. Ja dla dziewczyn (choć nie tylko) polecam badminton. Świetna sprawa, a z tego co wiem, to funkcjonują licealne i uniwersyteckie drużyny badmintona pod daszkiem AZS-ów, więc może warto poodbijać lotkę? Język Sama chodzę na zajęcia do sportwerku. Całkkiem przyjazny. Duży uśmiech

RE: Zajęcia pozalekcyjne - Mała Mi - 01-14-2013 09:37 PM

Ja bym wybrała jakieś kółko teatralne albo dodatkowe lekcje języka, to się zawsze przyda. No i jakieś zajęcia sportowe też nie są złym pomysłem.Uśmiech

RE: Zajęcia pozalekcyjne - peggybr0wn - 01-14-2013 09:41 PM

Jak na moje to wszystko jest dobre, byle dziecko miało rozrywkę inną niż stanie pod klatką i dłubanie słonecznika lub gapienie się non-stop w monitor. Bez względu na to czego by się nie wybrało, warto w to zainwestować (nie tyle pieniądze co) czas. Może akurat odkryje się nowego Pendereckiego lub Zanussiego. Oczko

RE: Zajęcia pozalekcyjne - GallAnonim - 01-14-2013 09:47 PM

To tak jakby wysyłać dziecko na oazę-do wiary też wcale nie trzeba zmuszać...
Wydaje mi się,że tak czy inaczej powinno się dzieciaka zapytać o zdanie,a nie realizować swoje ambicje albo przekonywać do tego co sie samemu robi.

RE: Zajęcia pozalekcyjne - peggybr0wn - 01-14-2013 10:56 PM

Oaza oazą, byle do scholi nie chodziło. Hihi. Oczko

RE: Zajęcia pozalekcyjne - GallAnonim - 01-15-2013 04:18 PM

A tu znowu jakieś podteksty ;P Wydaje mi sie,że ciekawą opcją dla malucha mogą być tez zajęcia ze sztuk walki. takie małe brzdące w kimonach wyglądają prześmiesznie Oczko

RE: Zajęcia pozalekcyjne - Shaco - 06-30-2013 08:42 PM

Jeśli chcą, to można je zapisać na kursy języków obcych. Już dawno wiadomo, że angielski nie wystarczy, także można zaproponować naukę włoskiego, japońskiego albo innego, fajnego języka. Polecam zajęcia w olympie, wysoki poziom i świetnie prowadzone zajęcia.